Learning Lab 18

VR Laden van goederen

In de wereld van de logistiek is het veilig en efficiënt laden van goederen een cruciaal proces. Om studenten Logistiek Medewerker dit zo goed mogelijk te laten oefenen, ontwikkelen we een training met Virtual Reality.

Scroll verder

Centrale vraag

Hoe kunnen we Virtual Reality inzetten om op een efficiënte en veilige manier het proces van goederen laden aan te leren aan studenten Logistiek Medewerker?

Deelnemers

In dit Learning Lab werkt de opleiding Logistiek van MBO College Airport samen met luchtvaartdienstverleningsbedrijf dnata. Experts van dnata brengen hun praktijkkennis in. Game-ontwikkelaar Provrex bouwt de Virtual Reality omgeving. Ook vragen we huidige studenten van de opleiding Logistiek Medewerker om mee te denken en te testen.

01 Studenten

 • Roy Bouwman

02 Docenten

 • Joop Waasdorp (Lab Host)

03 Partners

 • dnata
 • PROVREX

De uitdaging

Logistiek medewerkers hebben de belangrijke taak om goederen op de juiste manier van A naar B te krijgen. Hierbij moeten de zendingen juist verpakt worden en op tijd klaar staan voor de vracht. Met de juiste labels, documenten en inrichting van de vracht, zijn de zendingen klaar voor de volgende stap in het logistieke proces.

Tijdens de opleiding Logistiek Medewerker op MBO College Airport is het handig om theorie te leren, maar zijn praktijklessen ook heel belangrijk. Helaas is lesgeven in een praktijksituatie niet altijd veilig en mogelijk.

De oplossing

Virtual Reality (VR), ook wel virtuele werkelijkheid genoemd, is een computertechniek waarbij een realistische situatie wordt nagebootst in een gesimuleerde omgeving. Hiermee kan de praktijksituatie van het inladen van een vrachtwagen worden nagemaakt. Door middel van een VR-bril en handcontrollers, kan een student in digitale wereld handelingen uitvoeren. Zo is de praktijk altijd dichtbij!

Updates

 • 22 maart 2022

  Van start!

  We zijn van start! Met een rondleiding door dnata hebben we allerlei informatie opgehaald over de praktijksituatie. Samen hebben we gekeken naar de meest belangrijke vaardigheden in het werkveld. Deze vaardigheden gaan we nu verder uitwerken in een VR.

  We gaan te werk aan de hand van Scrum Sprints. Zo zien we elkaar vaak en kunnen we snel feedback geven, zodat we het juiste resultaat krijgen.

  Inspiratiesessie

Ready for
take-off