The next generation in aviation.

Hoe de toekomst voor de luchtvaart er precies uit gaat zien weten we niet. Wat we wél weten is dat we goed opgeleide en gemotiveerde mensen nodig hebben. Mensen die met bezieling voor hun vak de nieuwste ontwikkelingen steeds een stap voor zijn.

Scroll verder
Hide text

De uitdaging

Vaststaat dat de luchtvaart zich verder zal ontwikkelen. Die veranderingen gaan snel. Om alles wat er gebeurt bij te benen moeten onderwijs en praktijk meer, en beter, op elkaar worden afgestemd. Er is een vloeiende samenwerking nodig tussen de bedrijven en het onderwijs. Zo kunnen belangrijke vraagstukken als digitalisering, duurzaamheid, het gericht opleiden van studenten en het principe van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor medewerkers worden beetgepakt.

 

Binnen al deze ontwikkelingen staat de mens centraal. Als je de toekomst niet kan voorspellen, kun je maar beter helpen de toekomst te vormen. Om dat voor elkaar te krijgen kijken we met een open blik naar de huidige, meer traditionele systemen en werkwijze. Flexibel, wendbaar en praktijkgericht onderwijs ondersteunen dit. Zo kunnen docenten, studenten en bedrijven samenwerken aan concrete uitdagingen voor de luchtvaart van de toekomst.

“House of Aviation, de Learning Hub voor de luchtvaart: denk out of the box, stimuleer een open mind en blijf scherp van geest.”

De Learning Hub voor de luchtvaart

House of Aviation biedt een inspirerende, flexibele en ambitieuze omgeving waar studenten, docenten en medewerkers van bedrijven samen onderwijs ontwikkelen om de nieuwe en veranderende werkzaamheden op de luchthaven aan te kunnen. Problemen en vragen vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs worden omgezet in Learning Labs. De Hub zorgt ervoor dat levensvatbare ideeën en werkwijze weer terug worden geplaatst in het onderwijs en de bedrijven.

De Learning Labs

In Learning Labs werken studenten, docenten en bedrijven samen aan concrete vraagstukken. Er wordt out of the box nagedacht over technologische, sociale en economische innovaties. Zo werken we samen aan een duurzame, digitale, en integrale luchthaven. Bovendien worden zo nieuwe onderwijsvormen direct in de praktijk gebracht en getoetst.

De thema’s van HoA

 

Learning Labs

12 oktober 2021
Integrale luchthaven

13 dnata incompany

12 juli 2021
Integrale luchthaven

12 Skillspaspoort

25 mei 2021
Digitale luchthaven

11 Digital Aviation Operations

30 maart 2021
Integrale luchthaven

10 Royal Flora Holland

5 maart 2021
Integrale luchthaven

09 Chauffeurs Goederenvervoer 2.0

4 maart 2021
Digitale luchthaven

08 Exploded View Vliegtuigmotor

Bekijk alle labs

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang alle highlights direct in je inbox

Schrijf je in

Ready for
take-off