Learning Lab 19

Zorglogistiek

Geen ziekenhuis kan zonder logistiek! Achter de schermen heeft de logistieke afdeling de belangrijke taak om te zorgen dat alles goed verloopt. Wij maken een opleiding spéciaal voor dit mooie vak. In de leeromgeving van een groot ziekenhuis.

Scroll verder

Centrale vraag

Hoe bereiden we studenten optimaal voor op een baan in de zorglogistiek?  

Deelnemers

Voor dit Learning Lab werken studenten en docenten van opleiding Allround Medewerker Zorglogistiek on the Job van MBO College Airport samen met het bedrijfsleven in de zorg. 

01 Studenten

 • ALOB2Z

02 Docenten

 • Jaqueline Damen (Lab Host)
 • Erik Milatz (Lab Host)
 • Corina Beelen

03 Partners

 • Amsterdam UMC
 • VU medisch centrum

De uitdaging

De logistieke sector is overal, niet alleen in de luchtvaart. Vele producten die bij jou thuis staan, zijn door een lang of kort logistiek proces gegaan. Zo gebeurt dit ook voor organisaties en instanties, zoals in ziekenhuizen. De zorg is op zoek naar personeel dat het logistieke vak van binnen en buiten kent. Dit, terwijl er geen opleiding Zorglogistiek in het mbo-onderwijs bestaat.  

Dit Learning Lab gaat de uitdaging aan om een geheel nieuwe opleiding op te richten: Allround Medewerker Zorglogistiek On the Job. Met deze opleiding wordt de student breder opgeleid en wordt  er meer geluisterd naar de vraag in het werkveld.  

On the Job 

Bij on the Job opleiding verplaatst de gehele opleiding naar een bedrijf in de luchtvaartsector. Hierdoor leert de student samen te werken met andere studenten op de werkvloer van een bedrijf.  

Bij de on the Job opleiding Zorglogistiek gaat de student aan de slag bij een ziekenhuis. Een ziekenhuis is een 24/7 bedrijf. Dit betekent dat dit een unieke en dynamische omgeving is voor de student.  

In dit Learning Lab gaan we de uitdaging aan om een unieke BBL-opleiding op te richten, zodat studenten optimaal voorbereid voor de logistiek in de zorg.   

Updates

 • 26 juni 2022

  Het ontwerp van de opleiding

  In dit Learning Lab hebben we tweewekelijkse sprints om het onderwijsprogramma voor de opleiding Zorglogistiek vorm te geven. Op het moment staat het frame van de opleiding. In periode 1 van studiejaar 2022/2023 gaan we aan de slag. 

 • 27 augustus 2020

  Wat is de behoefte op de werkvloer?

  We zijn van start! Met docenten van MBO College Airport zijn we op bezoek geweest bij AMC en VuMC om te kijken wat de behoefte is vanuit het werkveld voor een toekomstige medewerker zorglogistiek. 

Ready for
take-off