Learning Lab 20

Inzet e-learning duurzaamheid Schiphol Group

Duurzaamheid en luchtvaart is een belangrijk maatschappelijk debat. Bij Schiphol Group vinden ze het ook belangrijk dat de eigen medewerkers mee komen in het verhaal over de verduurzaming van Schiphol. Daarvoor hebben zij een e-learning ontwikkelt die nu ook beschikbaar is gesteld aan docenten en studenten van het MBO College Airport.

Scroll verder

Centrale vraag

Op welke manier kunnen we de e-learning van Schiphol Group in het onderwijs inzetten zodat het van toegevoegde waarde is voor onze docenten en studenten?

Deelnemers

Voor dit Learning Lab werken verschillende opleidingen van MBO College Airport samen met de HR afdeling van Royal Schiphol Group. Experts van Royal Schiphol Group ontwikkelen de e-learning. In mei 2023 experimenteren we met docenten en studenten over de meest waardevolle inzet van deze e-learning. 

01 Studenten

 • Vliegtuig Techniek

02 Docenten

 • Fons Laarhuis

03 Partners

 • ROC van Amsterdam - Flevoland
 • Royal Schiphol Group

 

De uitdaging

Studenten zeggen: “Duurzaamheid is wel belangrijk, maar ik weet niet zo goed wat ik ermee moet of wat het inhoudt.” Hetzelfde geldt eigenlijk voor docenten. Er is behoefte aan contextrijk onderwijs materiaal.

De e-learning die door Royal Schiphol Group is ontwikkeld geeft inhoudelijk een goed beeld van wat duurzaamheid op een luchthaven allemaal inhoudt. De vorm waarop de e-learning binnen het bedrijf wordt aangeboden is waarschijnlijk niet 1-op-1 geschikt om toe te passen in het mbo onderwijs. De eerste uitdaging zit erin het materiaal in een vorm te gieten die voor docenten helpend is en voor studenten leuk en van toegevoegde waarde. Daarom laten we docenten en studenten het materiaal testen. Zo maken we een waardevol product dat echt gebruikt kan worden in de klassen.

Updates

 • 12 mei 2023

  Studenten testen e-learning

  In een aantal groepen van de BOL Luchthaven Beveiliging niveau 2 is het materiaal getest in de klas. De feedback wordt meegenomen in het toepasbaar maken van het materiaal.

 • 10 mei 2023

  Docenten testen e-learning

  Docenten van de opleidingen Vliegtuig Techniek, Steward(ess), Travel & Hospitality en de Logistieke Vakschool testen individueel het materiaal. De docenten geven les op verschillende niveaus. Ook geven de docenten verschillende soorten vakken. Er wordt getest of het materiaal van toepassing kan zijn voor de doelgroep die zij les geven. En op welke manier het ingezet zou kunnen worden.

Ready for
take-off