07 Learning Lab

Beveiliging Stage in de mix

Een nieuwe vorm van stage in de beveiligingssector. Tijdens dit Learning Lab wordt gewerkt aan een pilot beveiliging Stage in de mix voor studenten van de opleiding Luchthavenbeveiliging van MBO College Airport.

Scroll verder

Centrale vraag

Praktijkstages in de beveiliging zijn door COVID-19 maar beperkt mogelijk op de luchthaven. Hoe zorgen we ervoor dat studenten toch genoeg praktijkervaring op kunnen doen in deze periode? Bij dit Learning Lab staat de oplossing voor dit probleem centraal.

Deelnemers

Bij dit Learning Lab zijn er deelnemers betrokken vanuit MBO college Airport en bedrijven rondom Schiphol die meewerken aan de beveiligingsoperaties. De deelnemende studenten zijn van de opleiding Coördinator beveiliging.

01 Studenten

 • Coördinator beveiliging niveau 3

02 Docenten

 • Ilhame Riyani (Lab Host)
 • Jacco Heenk

03 Partners

 • I-SEC
 • Luchtvaart Community Schiphol
 • ROC van Amsterdam - Flevoland
 • Royal Schiphol Group

De uitdaging

De uitdaging van dit Learning Lab is om een nieuwe vorm van stages te ontwikkelen voor de studenten Coördinator beveiliging van MBO College Airport. Dit is nodig omdat de huidige maatregelen rondom COVID-19 ook invloed hebben op de mogelijkheden van de praktijkstages.

Studenten leren veel door situaties in de praktijk. Deze pilot maakt het voor de studenten mogelijk om een praktijkstage af te ronden en kennis te maken met het toekomstige werkveld op en rondom Schiphol.
In de pilot wordt een combinatie gemaakt tussen de praktijk en de studenten worden opgesplitst in kleinere groepen.
De groepen rouleren tussen de beveiligingsoperaties van I-SEC Nederland & Royal Schiphol Group. Een deel van de tijd doen ze praktijkervaring op en een deel van de tijd werken ze gezamenlijk aan groepsopdrachten aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Tijdens deze pilot willen de deelnemende bedrijven en het onderwijs erachter komen of deze nieuwe vorm van stage lopen goed werkt en de studenten voldoende uitdaging biedt. Voor de toekomst kan deze vorm verder uitgewerkt worden en een blijvende plek krijgen in het praktijkonderwijs.

Lab Learnings

 • 01 februari 2021

  De start van de Learning Lab

  Na alle voorbereiden die nodig waren voordat de studenten konden starten is het dan eindelijk gelukt. De studenten zijn gestart met de pilot Security Stage in de mix op 01-02-2021.

 • 20 november 2020

  Royal Schiphol Group is een erkend leerbedrijf

  Royal Schiphol Group had eerst nog geen erkenning om studenten te begeleiden tijdens hun stage, dit is echter wel noodzakelijk als stagebedrijf. Door de maatschappelijke rol van Royal Schiphol Group hadden zij toch een visie om studenten (in de luchtvaartbeveiliging) te helpen bij het behalen van hun diploma.

Ready for
take-off