07 Learning Lab

Beveiliging Stage in de mix

Een nieuwe vorm van stage in de beveiligingssector. Tijdens dit Learning Lab wordt gewerkt aan een pilot beveiliging Stage in de mix voor studenten van de opleiding Luchthavenbeveiliging van MBO College Airport.

Scroll verder

Centrale vraag

Hoe zorgen we ervoor dat studenten toch genoeg praktijkervaring op kunnen doen in deze periode?

Deelnemers

Bij dit Learning Lab zijn er deelnemers betrokken vanuit MBO college Airport en bedrijven rondom Schiphol die meewerken aan de beveiligingsoperaties. De deelnemende studenten zijn van de opleiding Coördinator beveiliging.

01 Studenten

 • Coördinator beveiliging niveau 3

02 Docenten

 • Ilhame Riyani (Lab Host)
 • Jacco Heenk

03 Partners

 • I-SEC
 • Luchtvaart Community Schiphol
 • ROC van Amsterdam - Flevoland
 • Royal Schiphol Group

De uitdaging

De uitdaging van dit Learning Lab is om een nieuwe vorm van stages te ontwikkelen voor de studenten Coördinator beveiliging van MBO College Airport. Dit is nodig omdat de huidige maatregelen rondom COVID-19 ook invloed hebben op de mogelijkheden van de praktijkstages.

Kennismaking met het toekomstige werkveld
Studenten leren veel door situaties in de praktijk. Deze pilot zorgt voor het afronden van een praktijkstage en de kennismaking met het toekomstige werkveld op en rondom Schiphol. Studenten worden opgesplitst in kleinere groep. De groepen rouleren tussen de beveiligingsoperaties van I-SEC Nederland & Royal Schiphol Group. Tijdens de pilot willen de deelnemende bedrijven en het onderwijs erachter komen of deze vorm van stage lopen goed werkt en de studenten voldoende uitdaging biedt.

Updates

 • 10 januari 2022

  Waardevolle uitkomst

  In tijden van de coronacrisis zochten we met studenten, docenten en beroepsprofessionals manieren om stages aan te bieden voor studenten. Dit is gelukt met een waardevolle uitkomst! Deze uitkomst is minder waard na de coronacrisis, in de normale situatie. Hierbij hebben we dit Learning Lab met succes afgerond.

 • 10 februari 2021

  Persbericht Luchtvaart Community Schiphol

  Onze partner Luchtvaart Community Schiphol (LSC) heeft een bericht geplaatst over beveiliging stage in de mix.
  Lees hier het geplaatste bericht.

 • 01 februari 2021

  De start van de Learning Lab

  Het is gelukt! Na een goede voorbereiding, zijn de studenten gestart met de pilot Beveiliging Stage in de mix.

   

 • 20 november 2020

  Royal Schiphol Group is een erkend leerbedrijf

  Royal Schiphol Group had eerst nog geen erkenning om studenten te begeleiden tijdens hun stage, dit is echter wel noodzakelijk als stagebedrijf. Door de maatschappelijke rol van Royal Schiphol Group hadden zij toch een visie om studenten (in de luchtvaartbeveiliging) te helpen bij het behalen van hun diploma.

 • 23 juli 2020

  Gesprek met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

  De aanleiding voor het gesprek met SBB was om duidelijkheid te scheppen over het begeleiden op afstand van de studenten en de voorwaarde om een erkend leerbedrijf te worden.

  Aangezien Royal Schiphol Group geen erkend leerbedrijf is was dit een grote uitdaging waar aan gewerkt moest worden.

 • 03 juli 2020

  Startbijeenkomst

  Tijdens de startbijeenkomst is het idee van het Learning Lab ‘beveiliging stage in de mix’ tot stand gekomen. Er zijn gesprekken geweest met de beveiligingsbedrijven. Hieruit is een samenwerking tot stand gekomen met ISEC-Nederland & Royal Schiphol Group.

Ready for
take-off