Learning Lab 13

dnata incompany

Klaslokaal en werkvloer versmelten in dit Learning Lab. Vijftien logistiek medewerkers in de dop werken én leren in het warehouse van ground handling bedrijf dnata.  

 

Scroll verder

Centrale vraag

Hoe kunnen MBO College Airport en dnata samen op een praktische manier mensen opleiden voor logistiek medewerker in de luchtvracht? 

Deelnemers

Voor dit Learning Lab werkt de Logistieke Vakschool van MBO College Airport samen met ground handling bedrijf dnata. In september 2021 start de eerste lichting studenten, die actief mogen meedenken over hun ideale leerwerktraject.

01 Studenten

 • 15 studenten Logistiek medewerker / Logistiek teamleider dnata

02 Docenten

 • Corina Beelen (Lab Host)
 • Margo Hoek
 • Wim Vlotman

03 Partners

 • dnata

De uitdaging

Praktisch leren
Veel studenten leren het liefst praktisch. De opleiding Logistieke Dienstverlening houdt hier al rekening mee. In een klaslokaal blijven de mogelijkheden alleen beperkt. Door studenten direct naast de werkvloer les te geven, is praktisch lesgeven veel makkelijker. In dit Learning Lab wordt er daarom lesgegeven in het warehouse van ground handeling bedrijf dnata. Zo kan er rekenles gegeven worden door samen een vracht te wegen, of Engels door onderdelen op de werkvloer te vertalen.  

 

Klas 2021-2022 
In september 2021 start de eerste lichting studenten. Er zijn 15 studenten geworven die logistiek medewerker of teamleider willen worden. Zij krijgen een arbeidscontract bij dnata en krijgen één dag per week les. Op de lesdag komen docenten van MBO College Airport naar het warehouse van dnata op Schiphol. Op de werkvloer worden de studenten geholpen door praktijkbegeleiders van dnata. Zo werken en leren ze tegelijk.  

 

Ideale opleiding 
Het doel van dit Learning Lab is om een ideale opleiding te maken voor logistiek medewerkers in de luchtvracht. We reflecteren daarom om de zes weken met studenten, docenten en medewerkers van dnata. We sturen het programma bij waar nodig. Zo maken we samen een steeds betere incompany opleiding.
 

Updates

 • 20 oktober 2022

  Het werk van een Logistiek Medewerker

  dnata incompany is een 1-jarig BBL-traject waarin je de ins-and-outs leert over het logistieke vak. Benieuwd hoe het werk van een Logistiek Medewerker bij dnata er uitziet? In dit filmpje leggen ze het allemaal uit.

 • 01 september 2022

  Een nieuwe start

  Afgelopen studiejaar hebben we veel geleerd van hybride opleiden en hoe we deze opleiding bij dnata het beste kunnen inrichten. Met succes; de eerste diploma’s zijn uitgedeeld.

  Dit studiejaar 2022/2023 beginnen 13 nieuwe student bij de dnata incompany-opleiding. Deze studenten gaan aan de slag als Logistiek Medewerker en Logistiek Teamleider. Succes!

  Nieuwe lichting start bij dnata Incompany

 • 28 oktober 2021

  Review bijeenkomst

  We hebben samen terug geblikt op de eerste maanden van onze samenwerking. We hebben gekeken naar wat er goed is gegaan, wat er minder goed is gegaan en welke actiepunten we willen oppakken.

 • 08 september 2021

  Voorlichting praktijkbegeleiders

  De docenten van MBO College Airport zullen nauw moeten samenwerken met de medewerkers van dnata die de studenten begeleiden op de werkvloer. Vandaag maakten ze daarom kennis. De dnata medewerkers voorlichting over de opleiding en konden vragen stellen. We spraken over de samenwerking, om zo  goed mogelijk gezamenlijk op te leiden.

 • 28 augustus 2021

  Kick-off met studenten

  Het gaat beginnen! De 15 logistiek medewerkers in de dop zijn vandaag gestart met het dnata incompany traject. De kick-off vond plaats op MBO College Airport. De directeur van dnata was aanwezig om het programma officieel af te trappen.De studenten maakten kennis met elkaar, met de docenten en met de collega’s van dnata en er werd uitleg gegeven over de opleiding. Na vandaag zullen de studenten weinig op het MBO College te vinden zijn. Het leren én werken vindt vanaf morgen plaats in het warehouse van dnata.

Ready for
take-off