dnata incompany

Klaslokaal en werkvloer versmelten in dit Learning Lab. Vijftien logistiek medewerkers in de dop werken én leren in het warehouse van ground handling bedrijf dnata.  

 

Scroll verder

Centrale vraag

Hoe kunnen MBO College Airport en dnata samen op een praktische manier mensen opleiden voor logistiek medewerker in de luchtvracht? 

Deelnemers

Voor dit Learning Lab werkt de opleiding Logistieke Dienstverlening van MBO College Airport samen met ground handling bedrijf dnata. In september 2021 start de eerste lichting studenten, die actief mogen meedenken over hun ideale leerwerktraject.

01 Studenten

  • 15 studenten Logistiek medewerker / Logistiek teamleider dnata

02 Docenten

  • Ahmed Khottoul (Lab Host)
  • Jacqueline Damen
  • Corina Beelen

03 Partners

  • dnata

De uitdaging

Praktisch leren
Veel studenten leren het liefst praktisch. De opleiding Logistieke Dienstverlening houdt hier al rekening mee. In een klaslokaal blijven de mogelijkheden alleen beperkt. Door studenten direct naast de werkvloer les te geven, is praktisch lesgeven veel makkelijker. In dit Learning Lab wordt er daarom lesgegeven in het warehouse van ground handeling bedrijf dnata. Zo kan er rekenles gegeven door samen een vracht te wegen, of Engels door onderdelen op de werkvloer te vertalen.  

 

Klas 2021-2022 
In september 2021 start de eerste lichting studenten. Er zijn 15 studenten geworven die logistiek medewerker of teamleider willen worden. Zij krijgen een arbeidscontract bij dnata en krijgen één dag per week les. Op de lesdag komen docenten van MBO College Airport naar het warehouse van dnata op Schiphol. Op de werkvloer worden de studenten geholpen door praktijkbegeleiders van dnata. Zo werken en leren ze tegelijk.  

 

Ideale opleiding 
Het doel van dit Learning Lab is om een ideale opleiding te maken voor logistiek medewerkers in de luchtvracht. We reflecteren daarom om de zes weken met studenten, docenten en medewerkers van dnata. We sturen het programma bij waar nodig. Zo maken we samen een steeds betere incompany opleiding.
 

Lab Learnings

  • Nog geen updates...

Ready for
take-off