Learning Lab 14

Copilot Aviapartner

Waar leer je het vak van grondsteward(ess) beter dan op het vliegveld zelf? In samenwerking met Aviapartner ontwerpen we een opleiding waar werken en leren sterk met elkaar verweven zijn. 

Scroll verder

Centrale vraag

Hoe kunnen Aviapartner ​en MBO College Airport gezamenlijk optimaal stewards/stewardessen opleiden?

Deelnemers

Voor dit Learning Lab werkt de opleiding Steward/Stewardess van MBO College Airport samen met luchtvaartdienstverlening bedrijf Aviapartner. Zowel studenten, docenten en de opleidingsmanager als professionals van Aviapartner denken actief.

01 Studenten

  • Eerste lichting Steward/Stewardess On The Job (2021-2022)
  • Tweede lichting Steward/Stewardess On The Job (2021-2022)

02 Docenten

  • Brigittha Schuringa (Lab Host)
  • Jean-Paul de Jager (opleidingsmanager)
  • Salima Omairi
  • Thea Zaremba

03 Partners

  • Aviapartner

De uitdaging

Leren door te doen
Op MBO College Airport worden studenten Steward/Stewardess opgeleid om reizigers van binnenkomst op de luchthaven tot aan de eindbestemming te begeleiden. De studenten leren door simulaties in een ‘mock-up’, klassieke lessen in een klaslokaal en stages. Zo leren studenten al op verschillende manieren. Toch past het bij sommige studenten om nog meer te ‘leren door te doen’. 

Met Aviapartner de werkvloer op
Samen met Aviapartner ontwikkelen we een opleiding waarbij studenten leren op de werkvloer: Steward / Stewardess on the job. Zo leren studenten in de praktijk over 
check-ins, veiligheid, service, begeleiding en allerlei processen die bij Aviapartner van pas komen. We ontwikkelen de opleiding samen met studenten en blijven hun mening ophalen. Samen gaan we voor een zo’n hoog mogelijk leerrendement, én een zo leuk mogelijke samenwerking tussen studenten, docenten, praktijkprofessionals.  

Op naar hybride opleiden
We blijven actief op zoek naar mogelijkheden om nóg beter samen op te leiden. Als de ‘on the job’ opleiding staat, onderzoeken we het concept ‘hybride opleiden’. Kunnen studenten op de werkvloer bij Aviapartner bijvoorbeeld ook reken en taalles krijgen door docenten? Zo versmelten we leren en werken tot de perfecte mix.

Updates

  • Nog geen updates...

Ready for
take-off