Terug naar overzicht

Tool: Video

Een video is een goede vorm om het concept te delen. Het is een toegankelijke manier om gecompliceerde informatie over te brengen. En het is ook makkelijk te delen op social media of op de website. Het is wel een medium dat relatief wat tijd en expertise vraagt. Betrek dus ook de HUB om je hierbij te ondersteunen. Ze kunnen je op weg helpen of voorstellen aan experts uit het netwerk.

Inzet
Bij de verspreiding van een idee of resultaat
Duur
Max 3 min.
Nodig
Video expertise
Deelnemers
Learning Lab host Ondersteuning vanuit de Hub

Stappen

 1. 01

  Neem contact op met de HUB. Ze zullen je meenemen in het proces en ondersteunen bij de ontwikkeling.

 2. 02

  Het is belangrijk om een duidelijk doel te bepalen voordat het idee voor de video wordt uitgewerkt. Wat beoog je met de video te bereiken? Denk bijvoorbeeld aan een samenvatting van het proces of een promotie van de resultaten van het Learning Lab. Bedenk ook voor wie de film bedoeld is. Dus bedenk naast het doel ook goed wie de doelgroep is.

 3. 03

  Nu het doel is bepaald kan het concept worden ontwikkeld. Welke vorm is het meest passend om het doel en doelgroep te bereiken? Een interview, een documentaire, een animatie. Ook hierbij kan de HUB goed helpen.

 4. 04

  Nu is het moment om de details uit te werken. Welk verhaal wordt er verteld. Schrijf dit stap voor uit, het liefst ondersteund door beelden zodat je zeker weet dat iedereen dezelfde voorstelling heeft bij het idee.

  Het huisstijlpakket van HoA bezit ook video-elementen. Door gebruik te maken van deze elementen ziet de video er conform de huisstijl uit en het maakt het gemakkelijker om te ontwikkelen.

 5. 05

  Afhankelijk van de vorm die gekozen is moet er een plan gemaakt worden om het uit te werken. Zorg dat je hiervoor de juiste expertise inzet. Als er budget nodig is om dit te realiseren kan dit ook besproken worden.

Ready for
take-off