Terug naar overzicht

Tool: Interview

Om te achterhalen hoe de Learning Lab verlopen is moet je een gesprek aangaan met alle stakeholders. Een interview is een goed format om te kijken wat er goed is gegaan en wat er nu daadwerkelijk veranderd is.

Inzet
Landingfase
Duur
30 minuten per onderdeel. 1,5 uur in totaal.
Nodig
Interview template, flip over, stiften, post-its.  Kan ook online zijn in een Teams/Zoom vergadering. 
Deelnemers
Alle betrokkenen stakeholders van het Learning lab
Template Interview

Stappen

 1. 01

  Bereid het interview goed voor, dit zorgt voor de beste resultaten aan het eind. Geef elke fase en grote gebeurtenissen tijdens het Learning Lab een ‘nummer’

 2. 02

  Zet alle gebeurtenissen en hoogtepunten die jij hebt benoemd in het interview. Misschien mis je iets, dat is niet erg. De personen waarmee je het interview gaat doen mogen ook nog input geven.  

 3. 03

  Start het interview. Vertel eerst wat de bedoeling is en of er nog punten missen in het door jouw voorbereide interview. Zorg dat het een open gesprek wordt, hiermee zorg je voor uitgebreide en goede antwoorden.  

 4. 04

  Probeer meerdere interviews af te nemen waarbij je hetzelfde format aanhoudt. Ook is de optie om met alle stakeholders een groepsgesprek te houden. Dit zorgt uiteindelijk voor één duidelijke conclusie over de verschillende onderwerpen. 

 5. 05

  Alle onderwerpen besproken? Maak een duidelijk overzicht van alle onderwerpen die voorbij zijn gekomen en trek een conclusie. 
  Denk hierbij aan wat de bedoeling van het Learning Lab was toen je hieraan begon, en wat je uiteindelijk bereikt hebt met het Learning Lab.  

 6. 06

  Zijn de resultaten van het uitgevoerde Learning Lab zoals van tevoren bedacht? Of moeten er nog dingen gedaan worden om dit Learning Lab tot een succes te brengen.  

Ready for
take-off